Óbudai Dizájn Piknik

A nyáron három alkalommal került megrendezésre, Budapesten, a harmadik kerületben az Óbudai Dizájn Piknik. A programnak az Esernyős – Óbudai Kulturális és Turisztikai Központ kertje adott helyet. Mi a harmadik és egyben utolsó alkalomra látogattunk ki, szeptember 16-án.

Az utolsó alkalom hatása, az ebédidő vagy a vasárnap lehetett az oka, hogy kevesen voltak a helyszínen, ami egyben lehetővé tette azt is, hogy egyenként elbeszélgessünk az alkotókkal és nyugodt, tolongástól mentes módon tudtuk a portékákat szemügyre venni.

A dizájn vásár megalkotásakor szem előtt tartották a szervezők, hogy olyan alkotókat hívjanak meg, akik a tudatosság jegyében alkotnak. A WAMP-pal ellentétben itt családias hangulat fogadott bennünket és az alkotókkal való közvetlenség miatt mi sem jöttünk el üres kézzel. Fura és különleges, hogy egyetlen stand sem hagyott bennünket hidegen, ezért most álljon itt egy rövid bemutatás néhány alkotóról, természetesen linkekkel, hogy te is felfedezd magadnak a képzőművészeket!

FannaBead

Hagyomány és gyöngy, a lehető legfinomabb részletekkel. Fehér Anna harmadik éve a Hagyományok Házában tart Népi ékszer készítő tanfolyamot és ő alapította a Magyar Gyöngy Egyesületet. “Alkotásaimat mai viseletekhez tervezem, hagyományos és modern stílusban is dolgozom. Egyediségre törekszem.”

BanaiMozaik

“Megbabonáznak a mozaikok? A múlt apró darabjai, oda nem illő, mégis egy tökéletes egységet és összhangot teremtő darabok. A saját tökéletes tökéletlenségünkre emlékeztetnek a mozaik alkotások. Nem hagyhattuk ott a szappantartót.” – Gina

 

Banai Anikó több, mint 7 éve kezdte a mozaikozást. Az üvegmozaikot olykor spektrum üveggel is keveri, szívesen használ ásványokat, csempét.

Greta Handmade Design

Anikó, ugye tudod, hogy megyünk még a “Tökös fekete cicáért?” 😉 Milyen természetesebb anyag van a fánál? A kérdés költői, ezért ha valaki szeretne magának egy kedves fa dekorációt kertbe, gyerekszobába, konyhába, erkélyre, polc tetejére vagy ahová csak a képzelete engedi, kövesse Facebookon a Gréta Handmade Design-t!

38280477_1876244382669901_3773489658458013696_o.jpg

Handrea

A fenntarthatóság jegyében még mindig fa, ezúttal ékszerek. Andrea alkotásai egyszerűek, de nagyszerűek. Modern és trendi motívumokkal dolgozik, miközben a fapácnak köszönhetően a fa erezetét is viaszadják az ékszerek. A Pikniken kihelyezett asztalra kevés forma fért el, de a weboldalon döbbentesen sok alkotást találsz. Válogass kedvedre!

handrea
Nézd meg a többi képet!

László Ildikó

“Ildikó pultjához odaérve, rögtön megfogott ez a kép. A színek és a nőies vonalak egy természetes egészet alkotnak. Szinte életre kel.”- Dió

Préselt virágképek? Miért ne! Hiszen örökre megmaradnak, ami egy virágcsokorról nem elmondható. Színpompás, nőies, elegáns darabok, csodaszép ajándék nem csak az idősebb hölgy ismerőseid számára.

01
Kövesd Diót az Instagramon!

Art of Antique

Meglepve kaptuk fel a fejünket a pulton levő Herendi porcelándarabokra. Zseniális gondolat és értékmentés, gyönyörű alkotások második élete! Ki gondolt volna arra, hogy egy törött Zsolnay vagy Herendi, vagy akár egy Japán porcelán 1920-ból ilyen különleges ékszerként születhet újjá? Szász Károly megmenti a menthetőt! Ha a porcelán ékszerek nem lennénel elég meggyőzőek: “A Megcsiszolt fény kollekció antik üvegből készült exkluzív kollekció. A Mátyás-templom, Rózsák tere vagy egyéb neves épületek felújításából származó színes üveg darabját csiszoltam meg úgy, hogy a rétegek között egy darab – különböző méretű és csiszolású – gyémánt vagy egyéb drágakő egy buborékkal jár táncot, úszik a benne lévő tiszta folyadékban.”

Küry Design

Ildikó ezer színével tündökölt a Pikniken. Megnézhettük saját készítésű ruháit és utazásai során készült fényképeit is. Párizsi fotóból egyet mi is hazahoztunk.

Varieté

Ha praktikusan és objektívan kellene leírni: Kreatív szoknya. 4 szoknya egyben és attól sem kell tartanod, ha ingadozik a súlyod. Modern és vidám minták, szuper anyagminőség és forma.

Turai Petra – Turai Fine Arts

Talán a legfiatalabb tervező, akivel a mai napon talákoztunk, de az biztos hogy az egyik legkedvesebb mosoly is az övé. Az egyszerű fehér, fekete és fa keretek letisztult lenyomatokat hordoznak, ami minden otthonba egyszerűen illeszkedik. Petra Facebook oldalán bepillanthatsz mindennapjaiba is! Támogasd őt, kövesd a Facebookon!

41851533_2420010408225494_5400333724409659392_o
Turai Fine Arts

Oliv

Az Oliv Gyöngyékszerek, csendes oázisok a zakatoló hétköznapokban. Zen, nyugalom és egy mély lélegzet. Olívia személyisége és alkotásai is ezt sugározzák. Nőies, finom, szinte éteri. Az ásvány és gyöngyékszerek kedvelőinél garantál függőséget okoznak majd az ékszerei, ezért csak saját pénztárcánk felelősségére látogassuk a webshopot.

Növénysuli

A deal a következő: Vegyél egy kertépítészt és egy képzőművészt. Tanítsd meg az embereket hogyan vegyék magukat körül természettel (ergo növényekkel) miközben csodálatos akotásokat vásárolhatsz azoktól a művészektől, akik nem csak ültetik, de rajzolják is a növényeket. Csodás párosítás, szívből jövő üzenet és misszió!

Novenysuli.JPG
Nézz körbe a honlapon is!

Magic Sequin/Talker

A közös asztalnál a legkedvesebb emlékünk – mindazok mellett, hogy fejben már tervezzük a Somewhere.Somehow pólók közös megvalósítását – az a fiatal lány és talpraesettsége, aki bemutatta nekünk hogyan is működik a Magic Swquin és a Talker. Az egyik egyedi mintákkal, feliratokkal ellátott átsimítós flitteres termékcsalád, míg a másik ruhára vasalható “krétatábla”.

Végül, de nem utolsó sorban két olyan kedvenc, akik a személyes favoritok és mi a karácsonyt biztos náluk kezdjük. Igen, hölgyeink – ez ígéret! 😉

Mandalám

Első lépésként, add meg a neved és személyes adataid (vagy az ajándékozottét). A legjobb ha elbeszélgetsz Krisztával, aki ezt követően nekilát a mandala megalkotásának és közben nem tudjuk milyen varázsigéket mormol, táncol-e a teliholdkor a tűz körül, de az eredmény varázslat! A varázslatot mandalának hívják, ami akár falra, ruhára és kiegészítőre is felkerülhet. Az így készített mandalád teljesen egyedi, hiszen belőled épül fel. Ha az egyszemélyes mandala megvolt, jöhet a párkapcsolati, családi vagy csoport mandala!

38782894_2154555561425400_3229638625738096640_o

Gömböckék – avagy Gina karácsonyi ajándéka

Tünde tudja “mitől döglik” egy trendi és tudatos táska. Először is kerek (szerintem legalábbis – Gina) és tökéletes kék színű.  Félretéve azt az apró mozzanatot, hogy beleszerettem a képen látható kék egyedbe, a táskák vidámak, meglepők, különlegesek és limitált kiadásúak.  Ha szeretnéd ezeket a szépségeket nyakon csípni akkor irány valamelyik design piac, például a Divat PLACC!

41838941_2186607904743220_7542028237530988544_o

* a képek az alkotók Facebook és Instagram oldaláról, a kiemelt kép a rendezvény Facebook oldaláról származnak.

Gi

Reklámok

Hozzászólások letiltva.

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: